|   Domov   |   Novice   |   Obvestila   |   Igralci  |   Trenerji   |   O klubu   |   Povezave   |    E-mail   |

 

rezultati DP U11 in U17

Medvode, 26. 5. 2018: Obdobje državnih prvenstev je doseglo svoj višek v soboto, ko sta bili na sporedu prvenstvi do 11 in do 17 let. Začelo se je z mixi. V kategoriji do 11 let je Tinkara moči združila z Maticem Cerarjem. Uvrstitev v polfinale je bila pričakovana, čeprav na trenutke zelo težka, v polfinalu pa smo bili priča napeti tekmi proti dvojici Škrlj/Litrop. Po razburljivi zmagi v podaljšku prvega seta sta Tinkara in Matic tekmo uspela obrniti v korist v dveh setih. Žal se v finalu zgodba ni ponovila, Tinkara in Matic sta celo tekmo nekoliko zaostajala in priključka nista uspela uloviti.
V mixih do 17 let smo bili žal priča medsebojnemu obračunu v polfinalu, kjer sta po napetih treh setih Gregor in Špela morala priznati premoč nasprotnikov. Maruša in Miha Masten sta v finalu začela zelo dobro in s kontrolirano igro zmagala prvi set. V nadaljevanju sta narekovanje tempa nekoliko preveč prepustila nasprotnikom in na koncu izgubila v napetem tretjem setu.
Sledile so tekme posamezno. Tu se je izkazala predvsem Špela, ki je v četrtfinalni tekmi v napetih in izčrpljujočih treh setih ugnala Tajo Pipan. Za Marušo je bilo tokrat breme favoritinje pretežko, v četrtfinalu se je morala posloviti proti zanjo neugodni nasprotnici Anji Jordan. Špela je proti Nike Brajkovič pokazala lep odpor, a žal (tudi zaradi utrujenosti) prave možnosti za zmago ni bilo videti. Nekaj smole v žrebu je imel Gregor, ki je že v četrtfinalu naletel na edinega nepostavljenega favorita, Miho Mastena. Tekma je bila izenačena, a je v obeh drugih polovicah setov Masten prevzel pobudo in Gregorju se ni uspelo približati podaljšku. Na tekmovanju so nastopili še Andraž, Peter in Sacha, a se niso uspeli prebiti čez skupinski del.
Nazadnje so bile na vrsti še dvojice. Tu smo imeli nekaj smole v žrebu (Špela je že v polfinalu naletela na Marušo, Gregor ni uspel dobiti enakovrednega partnerja), a žreb seveda ni bil pomemben za naši dve glavni orožji – Marušo in Tinkaro. Obe sta bili glavni favoritinji za zmago (Maruša do 17, Tinkara pa do 11 let) in obe sta svojo vlogo tudi upravičili. Pot do zlata seveda nikoli ni lahka in zagotovo je še težje v situacijah, ko bi bila srebrna medalja razočaranje. V obeh finalih smo tako bili priča trem setom, a obakrat tudi končnemu slavju naših. Čestitamo!!!

   

rezultati DP U15
rezultati DP U19

Maribor, 20. 5. 2018: Po lepih srebrnih predstavah Iana in Maruše na državnem prvenstvu do 19 let (Ian je bil drugi v singlih, Maruša pa kar v vseh treh disciplinah), je Špela prinesla prve zlate medalje v letošnji sezoni. In to kar tri!
Začela je v mešanih dvojicah, kjer sta z Anelom tako polfinale kot tudi finale zmagala v neizmerno napetih treh setih. V odločilnih točkah podaljškov je bila zbranost in sreča tokrat na njuni strani. Nadaljevalo se je s singli, kjer je Špelo po nekaj suverenih zmagah (nekoliko bolj naporno je bilo le v četrtfinalu proti Zoji Novak) čakala njena večna tekmica, Anja Jordan. Po velikem razočaranju na lanskem državnem prvenstvu in precej prepričljivem porazu na marčevskem domačem turnirju je Špela tokrat stvari vzela v svoje roke. Tekmo je z zbrano in taktično pametno igro končala v dveh prepričljivih setih. Čeprav je odigrala že osem tekem, so Špelo čakale še dvojice. Tudi tokrat je bila najbolj napeta tekma proti Anji in Zoji, a Špela in Lina sta finale zopet uspeli obrniti v svojo korist v dveh setih brez podaljškov.

   

rezultati

Rishon Le zion, 17. 3. 2018: V svojem zadnjem letu nastopanja v mladinski kategoriji se Ian redno udeležuje mednarodnih tekmovanj za mladinsko svetovno lestvico (Junior Circuit). Pri tem je nanizal že nekaj lepih zmag, a tudi porazov, ki so preprečili vidnejšo uvrstitev.
Na turnirju v Izraelu je najprej v treh izenačenih setih klonil proti Špancu Cardoni, nato pa vse svoje moči usmeril v mešane dvojice.
S Petro Polanc sta najprej v izenačeni igri premagala izraelsko-bolgarsko navezo, nato pa suvereno zmagala četrtfinalno tekmo proti Poljakom, kar je Ianu prineslo njegovo prvo uvrstitev na stopničke na turnirjih tega nivoja.
Naslednji izziv Iana čaka že naslednji teden v Grčiji.

   

rezultati
 

Ljubljana, 10. 3. 2018: Ponovno smo organizirali turnir do 15 in do 19 let, tokrat tretji po vrsti v letošnji sezoni. Na 15-ki je naš klub zastopala zgolj Špela, ki je prišla po svojo tretjo zaporedno zmago v letošnjem letu. Žal se ni izšlo vse po načrtih – vse do finala Špela ni imela niti ene enakovredne tekmice, nato pa je zaradi prevelike želje v finalu proti Anji Jordan povsem pogorela. Precej podobna je bila tudi zgodba pri dekletih do 19 let: do finala le preproste tekme, nato pa Marušin boj proti veliki nasprotnici Nike Brajkovič. Tudi Maruši na koncu zmaga ni uspela, pa vendar smo bili po tem finalu precej bolj navdušeni – Maruša je po medlem prvem setu zaigrala precej bolje in celo kondicijsko nadigrala Nike, zmanjkalo ji je le nekaj malega športne sreče. Vsekakor se lahko upravičeno veselimo naslednjega dvoboja. Na moškem turnirju do 19 let smo imeli tri zastopnike. Gregor je najprej vzel veselje Trojanšku (ta je po izgubljeni tekmi odšel kar domov), nato pa pognal nekaj strahu v kosti Mastenu, a vseeno moral priznati premoč. Manj smo uživali ob pogledu na Ianovo igro - že v prvem kolu je precej klavrno klonil proti sicer dobro razpoloženemu Lesničarju. Navkljub razočaranju sta fanta nato na strani poražencev jasno pokazala, da tja ne sodita, in končala na končnem 9. in 10. mestu. Naš tretji tekmovalec je bil Jakob, ki je tokrat sploh prvič zaigral na tekmovanju do 19 let. Navdušil je z lepo igro in z napeto zmago proti Nejcu Kuharju. V dvojicah sta nastopili le dekleti. Medtem ko je Maruša tokrat združila moči z Nike in dosegla lepo zmago v najvišji kategoriji, se Špelin dan ni in ni želel polepšati – še v drugo je morala priznati poraz Anji Jordan. Tekmovanje je bilo zaradi velikega števila nastopajočih izjemno intenzivno, tekme so se brez vsakršnega odmora na vseh devetih igriščih vrstile vse do devete ure zvečer.

   

rezultati
 

Ljubljana, 3. in 4. 2. 2018: Letos smo se po dolgem času lotili organizacije državnega članskega prvenstva, 61. po vrsti. Nastopilo je 7 naših igralcev: Nejc, Žiga, Ian, Gregor, Ana, Maruša in Špela. Po začetnem, precej obupanem porazu Žige in Špele sta precej bolje zaigrala Nejc in Maruša in v dveh tesnih setih izločila dvojico Cerkovnik/Cerkovnik. Lepe možnosti sta imela tudi v nadaljevanju, Nejc je igral odlično, Maruša pa je navkljub nategnjeni hrbtni mišici prikazala požrtvovalno igro. Žal je v tesni tekmi za polfinale proti Mirnčanoma Šemrov/Bajuk zmanjkalo nekaj sreče. Nadaljevali so fantje s singli, kjer je Ian nekoliko pretesno izločil Mikliča, nato pa pričakovano izgubil proti prvemu nosilcu Ivaniču. Podobno Gregor v tekmi proti drugemu nosilcu Krapežu ni dobil priložnosti za kaj več kot nekaj dobrih točk. Tudi Žiga nas žal ni presenetil z zmago proti Jerčinoviču, tako da so bili vsi upi položeni v Nejčevo igro. Ta je najprej v lepi tekmi izločil Domna Laznika, nato pa se spopadel z Martinom Cerkovnikom. Po medli igri v prvem setu je Nejc zaigral precej bolje in imel lepe možnosti za zmago v drugem, a mu je v zaključku seta zmanjkalo predvsem samozavesti. V ženskih singlih je zaigrala le Ana, prikazala lepo igro in vzela set Niki Arih, a ji trenutna pripravljenost ni dovoljevala, da bi na tekmovanju pustila pomembnejši pečat. Zadnja priložnost za medaljo je bila v dvojicah. Potem, ko so se fantje pomerili med seboj, sta zmagovalca, Ian in Klemen Lesničar, precej prepričljivo izgubila proti Bajuku in Šemrovu. Več možnosti je bilo v ženskih dvojicah, kjer je Maruša tokrat zaigrala s Tajo Cerkovnik. Po lepi prvi tekmi sta z odlično igro vzeli prvi set Emi Cizelj in Jerci Bajuk. V nadaljevanju igra ni hotela steči, po izgubljenem drugem setu sta bili zopet bolj konkurenčni v tretjem, a je bilo za zmago žal premalo. Tekmovanje smo tako zaključili s tremi petimi mesti – Maruša v dvojicah in mixu z Nejcem ter Ian v dvojicah. Za kaj več bo potrebno počakati še kako leto.
Novi državni prvaki so postali: MIX: Miha Ivančič/Petra Polanc, MS: Miha Ivanič, ŽS: Kaja Stanković, MD: Mitja Šemrov/Matevž Bajuk, ŽD: Lia in Iza Šalehar.

   

rezultati (Forza U17)
rezultati (Forza Cup 18)
rezultati (2. turnir U17)

Medvode, 21. 1. 2018, Mirna 27. 1. 2018: Maruša je odlični bron na mednarodnem turnirju Medvode Forza cup potrdila še z zmago na 2. turnirju do 17 let. Še bolje nam gre v mixih, kjer je Maruša na Forzi osvojila zlato, na turnirju do 17 let pa sta bila Olimpijina kar oba finalna para. Na letošnji Forzi je najbolj izstopal Marušin rezultat, saj je prišla na tekmovanje skorajda brez ciljev v singlih in se le komaj izmuznila porazu v prvem kolu. V nadaljevanju je odigrala precej bolj zanesljivo tekmo proti Čehinji Klapalovi in nazadnje v odlični igri v treh setih strla Rusinjo Bychkovo. Po pričakovanjih je odlično zaigrala tudi v svoji paradni disciplini in z Miho Mastenom zasluženo osvojila zlato v mešanih dvojicah. To pa niso bile edine medalje na Forzi – Maruši sta se z bronom pridružili še Tinkara in Špela, Tinkara v singlih do 10 let, Špela pa v dvojicah do 14 let.
Prevlado v kategoriji do 17 let so naši igralci lepo potrdili tudi na Mirni. Maruša je v rahlo okrnjeni zasedbi osvojila tako single kot mixe. V mixu sta svoje znanje lepo prikazala tudi Gregor in Špela in ga potrdila z zasluženo uvrstitvijo v finale. Zelo lepo je zaigral tudi Gregor v singlih, saj je po tesnem porazu proti Ivančiču in zmagi proti Mastenu končal na tretjem mestu. Brez medalje je v singlih ostala le Špela, saj se ji je zmaga proti Zali Žuran izmuznila v podaljšku.

   

rezultati (liga)

Ljubljana, 6. 1. 2018: Izenačen, a neuspešen začetek v slovenski ligi

Prvi dan slovenske lige je prinesel veliko izjemno izenačen dvobojev. Prav vse tekme so bile končane z rezultatom 3:2, prepričljivega favorita letos ni videti. Ekipa Manpower Olimpija je zaigrala solidno, a žal neuspešno, saj je izgubila dvoboja proti Mirni in proti Braniku. Proti Mirni smo zmagali pri ženskah posamezno in v ženskih dvojicah, proti Braniku pa pri ženskah posamezno in v mixu. Tako so dolžniki ostali predvsem fantje, ki bodo morali nekako nadoknaditi zaostanek na naslednjem dnevu lige.

   

Ljubljana, 1. 1. 2018: Manpower novi sponzor BK Olimpija

BK Olimpija ima novega ekskluzivnega sponzorja – podjetje Manpower. Podjetje je del ManpowerGroup, ki je vodilno svetovno podjetje na področju zaposlitev in posredovanja dela. Vabljeni k obisku njihove spletne strani, kar je še posebej aktualno, če iščete novo zaposlitev. Verjamemo, da bomo s skupnimi močmi še uspešneje dosegali visoko zastavljene cilje v letu 2018.

   


rezultati (U11)

Muta, 21. 10. 2017: Prvi letošnji turnir do 11 let je potekal na Muti. V »daljne kraje« sta se podala dva naša najmlajša – Tinkara Alič in Peter Perme. Tinkara je navkljub dejstvu, da je leto mlajša, v tej kategoriji zanesljiva nosilka, njen veliki cilj je uvrstitev na zmagovalni oder. V skupini je tako zanesljivo zmagala prve štiri tekme, nato pa v podaljšku izgubila proti Kaji Litrop in tako napredovala kot drugo uvrščena. Po lepi zmagi v četrtfinalu, je nato precej prepričljivo izgubila proti drugi Lendavčanki, Ivi Koša. Žal ji ni uspelo tudi v tekmi za tretje mesto, kjer jo je zopet ugnala Kaja Litrop. Kar Tinkari ni uspelo med posameznicami, ji je v dvojicah – skupaj z Anjo Blazina sta prepričljivo premagali štiri nasprotnice in se uvrstili v finale, kjer sta po napetih treh setih morali priznati premoč Lendavčankam. Pri dečkih do 11 let je nastopil Peter Perme, ki je novo sezono začel odlično, v skupini je zmagal kar štiri tekme, žal pa je po napeti igri le za par točk zgrešil tako želeno napredovanje iz skupine. Končna uvrstitev med 12 najboljših je navkljub temu zelo lep uspeh. Solidno je zaigral tudi v dvojicah, kjer je v paru z Juretom Blazino prav tako zasedel tretje mesto v skupini.

   


rezultati (U13 in U17)

Ljubljana, 7. 10. 2017: Na letošnjem prvem turnirju do 17 let je na Konexu nastopilo kar 7 naših igralcev in prav vsi so lahko zadovoljni s prikazano igro oziroma z rezultati. Najbolj je navdušil Gregor Alič, ki je v dvojicah osvojil svojo prvo zlato medaljo na državni ravni. Tokrat je zaigral z Blažem Smrkoljem in čeprav sta potrebovala nekaj časa za uigravanje in v skupini celo doživela poraz, sta takrat, ko je bilo najpomembneje, zaigrala odlično in zasluženo osvojila lovoriko. Z zlato medaljo v ženskih dvojicah se je Gregorju pridružila Maruša, ki je s Tajo trenutno nesporna kraljica dvojic, saj je pred 14 dnevi zmagala tudi v kategoriji do 19 let. Osvojili smo tudi nekaj nehvaležnih četrtih mest – Gregorju se je tretje mesto posamezno izmuznilo v podaljšku tretjega seta, tudi Špela v dvojicah ni bila tako zelo daleč od medalje. Špela je dosegla lep rezultat tudi v igri posamezno, kjer se ji je polfinale izmuznilo šele v tretjem setu, peto mesto pa je med dve leti starejšimi nasprotnicami seveda odličen uspeh. Na tekmovanju je nastopil tudi naš novi član, Andraž Pečovnik, ki se bo, sodeč po vloženem trudu na treningu, tudi sam v uspehih kmalu pridružil ostalim. V kategoriji do 13 let je pogumno nastopila Tinkara, ki je s svojimi devetimi leti vsekakor bila med najmlajšimi igralkami. Navkljub temu na tekmovanju ni igrala obrobne vloge – v obeh disciplinah se je prebila iz skupine, v singlih je končala med osmerico najboljših, v dvojicah pa je osvojila celo četrto mesto. Uspešno sta sezono otvorila tudi Bor in Maks, Bor je bil prepričljivo tretji v svoji skupini, Maks pa je krstni nastop v tej kategoriji okronal s prav tako uspešnim 4. mestom.

   


rezultati člansko DP
 

rezultati (DP U11 in U15)
 

rezultati (DP U19)
 

rezultati (DP U13 in U17)

Povsod, do junija 2017: Letošnja sezona se je za naš klub spet končala z izvrstno bero medalj z državnih prvenstev. Zbrali smo kar 11 medalj in tako vnovič pokazali, da smo majhen klub z vrhunsko kvaliteto dela, ki prav vsakemu igralcu omogoča, da maksimalno izkoristi svoj potencial. Na članskem državnem prvenstvu je po dolgem času nastopil Miha Šepec, trener naših tekmovalcev. Navkljub dejstvu, da mu žreb ni bil ravno naklonjen, je prepričljivo zmagoval tekmo za tekmo. V polfinalu je izločil najboljšega slovenskega mladinca Ivaniča, nato pa se je na začetku finalne tekme poškodoval, s čimer je bilo žal konec upov na državni naslov. Sledila so državna tekmovanja v mladinskih kategorijah. V najmlajši skupini smo imeli več igralcev, a realne možnosti za medaljo je imela tokrat le Tinkara, za ostale čas šele prihaja. Uspelo ji je v mešanih dvojicah, kjer je z Medvodčanom Cerarjem osvojila bron. V kategoriji do 13 let smo največ pričakovali od Špele, ki je letos prepričljivo kraljevala v tej starostni skupini. Svojo premoč je potrdila v dvojicah z Lino, žal pa ji ni uspelo pri posameznicah. Tehnična premoč ji tokrat ni pomagala, v pretirano napeti igri je po razburljivi igri morala priznati zmago nasprotnici. Podobno se je v kategoriji do 15 let godilo Maruši. Tudi ona je v tekmovanje vstopala kot favoritka, a na koncu zlato odnesla le v ženskih dvojicah, medtem ko so jo v finalu posameznic izdali živci. Medalje v vseh treh disciplinah so seveda odličen dosežek, a upoštevajoč Marušine zmožnosti je eno samo zlato vseeno pustilo grenak priokus. V kategoriji do 17 let zaradi poškodbe ni nastopil Ian, sicer letošnji zmagovalec v tej kategoriji. Tako sta medalje napadala le Maruša in Gregor, dve srebrni medalji sta za Marušo kar lep uspeh, pri tem je navdušila predvsem z dobro igro v mešanih dvojicah. V kategoriji do 19 let so letos za barve Olimpije nastopali le mlajši igralci, zato je ena bronasta medalja pričakovan in zadovoljiv uspeh. Ob vseh medaljah z državnih prvenstev je potrebno izpostaviti tudi zmage v skupnem seštevku sezone, saj prav ta predstavlja kontinuirano dobre predstave naših igralcev: Nejc je osvojil 3. mesto med posamezniki v članski kategoriji, Ian je bil prvi do 17 let, Maruša do 15 let, Špela in Maruša kraljujeta v dvojicah v kar treh starostnih kategorijah, vsem naštetim pa se z mesti med prvo deseterico pridružujeta še Gregor in Žiga.

   

rezultati U11-U15
rezultati U17

Medvode, 4. 12. 2016: Na mednarodnem tekmovanju Medvode Forza Cup, ki je tokrat prvič stel tudi za evropsko lestvico do 17 let so nastopili štirje naši igralci: Ian, Gregor, Maruša in Špela. Najbolje se je na tekmovanju odrezala Špela. Kljub težki skupini se je uspela uvrstiti v četrtfinale, nato pa z dramatično zmago v treh setih še v polfinale. Tam je suvereno, v dveh setih, premagala Lino, nato pa v podaljšku tretjega seta zmagala še finalno tekmo proti Madžarki Gyongyver Rado. Zmago pri posameznicah je dopolnila še z dokaj zanesljivo zmago v dvojicah, skupaj z Lino. Drugi naši predstavniki so bili rezultatsko precej daleč od finala, čeprav bi predvsem Maruša in Ian v singlih lahko naredila bistveno več: Maruša je ostala v skupini, a vseeno premagala kasnejšo finalistko, Ian je v treh setih izgubil proti končnemu zmagovalcu.

   

rezultati

Ljubljana, 29. 10. 2016: Nova sezona se je v kategoriji do 11 in do 15 let začela na Konexu. Naš klub so zastopali: Žiga Pirc (2009), Gal Perovšek (2006), Peter Perme (2008), Tinkara Alič (2008), Špela Alič (2004) in Maruša Vračar (2002). Pri igrah posamezno so se naši igralci do 11 let odrezali izvrstno, vsak je vsaj enkrat občutil sladkost zmage. Tinkara si je z Nežo Krištof (BK Mirna) priigrala 3. mesto v dvojicah. Najbolj je bila uspešna Maruša, vendar je v finalu posameznic morala priznati premoč nasprotnici. Finale pa sta dobili s Špelo pri dvojicah do 15 let. Špela pa je žal na tri sete izgubila za tretje mesto v disciplini posamezno.

   

rezultati (DP U11 in U15)

 


rezultati (veterani)

Podčetrtek, 28. 5. 2016: Začelo se je z miksi in s presenečenji. Največ smo pričakovali od Maruše, ki je moči združila z Anejem Cizljem in upala na precej bleščečo medaljo. A presenetila sta jo klubska kolega, Špela in Gregor, ki sta se tako prebila v polfinale. Čeprav sta bila s tem rezultatom seveda lahko zadovoljna, pa si nista prilastila naslova najboljšega Aliča na turnirju. V miksu do 11 let je namreč nastopila tudi najmlajša predstavnica družine, komaj 8-letna Tinkara, ki je skupaj z odličnim partnerjem Timotejem Ušeničnikom premagala prve nosilce turnirja ter osvojila srebrno medaljo. Tekmovanje se je nadaljevalo z igrami posamezno. Gregorju ni uspel veliki met in je izgubil v tekmi za četrtfinale, Špela in Mia prav tako nista uspeli doseči vidnejšega rezultata. V igri je tako ostala le še Maruša, ki je v polfinalu izločila Nežo Frank. V finalu proti Taji Pipan je začela dobro in prvi set dokaj prepričljivo zmagala. Žal pa veselje ni trajalo, Maruša je v drugem setu začela igrati precej neučinkovito, Taja pa je ponovno oživela in uspela set obrniti v svojo korist. V tretjem setu je Taji uspelo marsikaj, Maruši pa bolj malo in zadovoljiti smo se morali s srebrno medaljo. Za naslov državnega prvaka smo tako morali čakati vse do konca. V dvojicah sta Maruša in Taja upravičili vlogo prvih favoritk in navkljub izgubljenemu prvemu finalnemu setu zmagali proti Nike Brajkovič in Urški Potočnik. Uspeh je dopolnila družina Alič s še dvema bronastima medaljama, Gregor z Galom Bizjakom in Tinkara s Shano Radženovič. Skupna bera: ena zlata medalja, dve srebrni in tri bronaste. Prav lep zaključek sezone.
Sočasno je potekalo tudi državno prvenstvo veteranov v kategorijah nad 35 in nad 45 let. Osvojili smo dve zlati medalji v kategoriji nad 45: Miha Šepec st. v moških dvojicah in Mateja Remec v mešanih dvojicah. Hkrati sta Mateja in Vita osvojili še dve srebrni medalji (Vita v singlu, skupaj v dvojicah) in eno bronasto (Mateja v singlu). Ob tem seveda ne gre spregledati, da je večina naših veteranov morala nastopiti v mlajših skupinah, saj se v njihovih primarnih kategorijah žal ni zbralo dovolj udeležencev, kar pomeni, da so doseženi rezultati še toliko bolj bleščeči.

   

rezultati (vsi)

Zgornja Kungota, 23. 5. 2016: Državno prvenstvo do 17 let je letos zaznamoval Ian. Po težki sezoni, v kateri se mu ni uspelo uvrstiti na Evropsko prvenstvo in v kateri se je moral od marca naprej boriti s poškodbami, se je končno vse poklopilo. Na tekmovanje je prišel kot šele osmi nosilec in tako že v četrtfinalu naletel na prvega nosilca, Gašperja Krivca. Premagal ga je v napetih treh setih, nato pa v polfinalu v dveh setih izločil Grego Šuštarja. V finalu se je pomeril z Domnom Laznikom in po zmagi v podaljšku prvega seta uspel prepričljivo zaključiti tudi drugega. Uspeh je dopolnil še z bronasto medaljo v dvojicah do 17 let. Državna prvakinja je postala tudi Špela Alič v kategoriji do 13 let. Tokrat je zmagala v dvojicah z Lino Pipan. Tekme še zdaleč niso bile lahke, kot se spodobi pa je bilo najbolj napeto finale. Proti Anji Jordan in Zoji Novak sta zmagali po treh dolgih in napetih setih. Špela je medalji osvojila tudi pri posameznicah in v mixih. V singlu je po visoki zmagi nad Lino šele v tretjem setu finala priznala premoč Anji Jordan, v mixu sta se z Anelom Hac Gyorkešom tokrat morala zadovoljiti z bronom.

   


rezultati (vsi)


 

Ravne na Koroškem, 7. 5. 2016: Naši najmlajši - Bor, Tinkara, Peter in Žiga – so se udeležili tekmovanja v Ravnah na Koroškem. Čeprav je bilo tekmovanje načeloma namenjeno predvsem začetnikom, torej igralcem, ki trenirajo največ dve leti, je bila zasedba kar močna, kategorija do 9 let pa je bila tudi mednarodno obarvana, saj je na tekmovanje prišla tudi večja skupina Avstrijcev. Pri dečkih do 9 let sta svoj krstni turnir odigrala Peter in Žiga. Oba sta se odlično upirala svojim nasprotnikom, Peter pa je celo presenetil z zmago proti enemu izmed Avstrijcev. Žal jima je v zaključku nekaj dobre volje odnesel Avstrijec Max Doiber, ki je najprej premagal Žigo s tesnim rezultatom 21:19, nato pa v podaljšku s 23:21 še Petra. Na koncu sta naša dva osvojila 6. in 7. mesto. Tinkara je medtem blestela pri deklicah do 9 let. Bila je prepričljivo boljša od prav vseh nasprotnic. Še največ težav ji je povzročala Avstrijka Zedrosserjeva, a tudi to je Tinkara ugnala z 21:14. V skupini do 11 let smo imeli enega samega predstavnika, a je bil ta toliko bolj prepričljiv. Bor je moral zaradi manjšega števila udeležencev proti vsakemu nasprotniku igrati kar dvakrat, a ga to ni zmotilo. Zmagal je prav vse tekme in zasluženo osvojil svojo prvo medaljo. Ravne so resda daleč, a nam še zagotovo ni žal, da smo se tekmovanja udeležili. Organizacija je bila prijetna, vsak je prejel ljubko majico, pa še sladkali smo se. In vožnja v avtu je v dobri družbi minila zelo hitro.

   


rezultati (vsi)


 

Merano, 1. 5. 2016: Spomladanski izlet v Merano postaja Olimpijina klasika in tudi letos smo se ga lotili družinsko ter ga združili z lepim izletom. Sobotne tekme so minile mirno, Špela, Ian in Maruša so opravičili vlogo nosilcev in v svojih skupinah prepričljivo zmagali. Težave je imel le Gregor, ki je končal na drugem mestu v skupini in si tako precej poslabšal žreb za nadaljevanje. Brez težav smo se prebili tudi do polfinala v dvojicah, v prvem kolu je ostal le Ian, ki si je partnerja izposodil pri Nemcih, a pri tem ni imel preveč srečne roke. Sledila je nedelja, ki pa nikakor ni uspela steči v našo korist. Pričela je Maruša, ki je proti italijanki Corsinijevi sicer zaigrala odlično, a žal ni imela dovolj moči, da bi hitri tempo igre držala celo tekmo. Gregor je prav tako tekmo odigral lepo, a proti Avstrijcu Rudolfu ni imel pravih možnosti. Nasprotno je bil Ian v svoji tekmi absolutni favorit, a nas je nekako hotel prepričati, da je tekma napeta in le stežka zmagal v treh setih. In ker je iz slabe igre le težko preklopiti, tudi v naslednjem kolu nismo videli nobenega presežka – po precej medli igri se je v dveh setih poslovil proti Avstrijcu Meusburgerju. Še zadnjo možnost pri posameznicah je imela Špela, ki pa Hrvatice Šabanove ni uspele resneje prestrašiti. Podobno »dolgočasno« je bilo tudi v dvojicah – vsi pari so brez pravih možnosti ostali v polfinalu. Čeprav je nedelja tako nekatere igralce pustila precej razočarane, je bil ekipni uspeh pravzaprav dober – prav vsak igralec je dobil svojo bronasto medaljo.

   


rezultati (vsi)


 

Ljubljana, 12. 3. 2016: Letos smo v domači dvorani organizirali turnir za slovensko jakostno lestvico v kar treh starostnih kategorijah – do 11, do 15 in do 19 let. V kategoriji do 11 let smo imeli dva tekmovalca. Tinkara Alič je v singlih dosegla svojo prvo zmago. Prebila se je iz skupine ter zasedla peto mesto. V dvojicah je skupaj s Shano Radženović s Konexa osvojila drugo mesto. Med fanti je prvič nastopil Bor Mistral, ki se je lepo upiral izkušenejšim igralcem in kar dvema odvzel set. Najvišje smo ciljali v kategoriji do 15 let, ker so nas predstavljale Maruša, Špela in Mia. Single smo zapustili nekoliko nejevoljni, saj Maruša po zmagi nad Tajo Pipan ni uspela premagati še Nike Brajkovič in se je tako morala zadovoljiti z drugim mestom. Tudi Špeli in Mii ni uspelo nič spektakularnega, a ker je bil to prvi turnir po dolgem času za Mio in borba proti bistveno starejšim nasprotnicam za Špelo, nas to ne more zares spraviti v slabo voljo. Smo pa se precej bolj zabavali dvojicah – tu je Maruša s Tajo osvojila prvo mesto in čeprav sta nasprotnici na koncu zaradi poškodbe morali predati, zmaga ni bila nikoli pod vprašajem. Tudi Špela je lepo zaigrala z Lino in zasluženo osvojila bronasto medaljo. Dobre tekme je v singlih prikazal tudi Gregor. Prepričljivo je opravil v skupini, nato zmagal napeto tekmo proti Maju Poboljšaju, nazadnje pa kljub dobremu uporu izgubil proti kasnejšemu zmagovalcu Smrkolju. Še beseda o organizaciji: tokrat smo se spopadli z izzivom kar treh kategorij v enem dnevu. V manj kot devetih urah je bilo odigranih 230 tekem, kar pomeni le 21 minut na tekmo. K temu je odločilno prispevalo predvsem dejstvo, da smo v vsakem trenutku imeli na voljo sodnike, ki so poskrbeli, da je bil čas med zaporednimi tekmami najmanjši možen. In čeprav tokrat nismo pripravili kolačkov, smo z večih koncev prejeli pohvale za odlično izpeljano tekmovanje. Naše nagrade za najboljše – zopet jih je prispeval Porsche Slovenija – pa so tako ali tako zgodba zase.

   


rezultati (vsi)


Medvode, 28. 11. 2015: Tokratno tekmovanje v Medvodah bi lahko poimenovali »za vsakogar nekaj«. Nastopili so praktično vsi naši tekmovalci, razen poškodovane Mie, in prav vsak je lahko s prikazanim zadovoljen. Pa poglejmo: Maruša je tokrat po nekoliko izgubljenem začetku sezone našla svojo pravo igro. Za začetek je prepričljivo odpravila z Lino Pipan, njena polfinalna nasprotnica je bila, po nekoliko presenetljivem porazu Taje Pipan, Neža Frank. Ta je prikazala zelo dobro igro in Maruša v prvem setu ni imela pravega orožja. K sreči je šlo bolje v drugem setu, ki ga je Maruša večinoma vodila in ga kljub tesnemu rezultatu dokaj prepričljivo zmagala. Z lepo igro je nadaljevala tudi v tretjem setu, bilo je že 15:7, nato pa naenkrat ni šlo več. Za igralkama je bilo že več kot pol ure odlične tekme z dolgimi točkami in Maruša se je očitno odločila, da je čas za počitek. In ta počitek je trajal vse do 18:18. Takrat pa se je Maruša naenkrat zbrala, odigrala eno napadalno točko, ji dodala še eno zvaljeno žogo z zadnje črte in tako presenetila Nežo, da je ta zadnjo točko kar sama poslala v avt. Zdaj ko je mimo, lahko rečemo, da je Maruša tak razplet že ves čas pričakovala. A tisto najboljše šele sledi – ko smo ravno mislili, da je Maruša v polfinalu porabila vse svoje moči, je še enkrat prikazala odlično igro v finalu. Po izgubljenem podaljšku v prvem setu je prepričljivo zmagala drugi in tretji set proti Nike Brajkovič in se ji s tem oddolžila za boleč poraz na prejšnjem turnirju.
V senci Marušinih bojev je lepo igro prikazala tudi Špela, razveselila pa nas je predvsem v zaključku, ko je premagala svojo večno tekmico, Lino Pipan. Naši so nastopili tudi v mixih. Tam sta bila lahko zadovoljna predvsem Gregor in Špela, ki sta po napeti tekmi premagala Trojanška in Žuranovo, za kak odmevnejši rezultat pa ni bilo pravih možnosti. Na A turnirju sta nekaj lepih tekem odigrala Žiga in Nejc. Oba sta prikazala zelo požrtvovalno in atraktivno igro, Žiga je premagal Matica Ivančiča, Nejc pa Urbana Kolenca, kar je obema prislužilo uvrstitev med osmerico najboljših. Prav posebej pa moramo omeniti tudi Tinkaro, ki je odigrala svoj krstni turnir do 11 let. V petih setih je osvojila več kot 50 točk, kar je pri sedmih letih vsekakor velik uspeh. Še kako leto pridnega treninga, pa se je bo lahko bala že marsikatera nasprotnica.
Aja, verjetno je treba povedati tudi nekaj o B turnirju, tudi tam smo namreč imeli zastopnika. Ki je mimogrede zmagal. Ampak mogoče moramo priznati, da je bil ta turnir malce nenavaden. Najprej so čakali in čakali, si med drugim z zanimanjem ogledali turnir rekreacije, nato so celo nekaj malega igrali. Do polfinala so prilezli šele ob osmih zvečer, ko so dvorano zasedli košarkarji. Od tam naprej je šlo torej hitreje. Fantje so se spogledali, malo preklinjali, nato pa se nekako zmenili, da je med njimi najboljši Ian. In to je to. Kdo ve, zakaj so v drugih kategorijah toliko komplicirali.

   


rezultati Zagreb

rezultati B turnir

rezultati do 13 & do 17

Ljubljana, 26. 9. 2015: Novo sezono so naši igralci otvorili na mednarodnem mladinskem turnirju v Zagrebu. Naš klub je zastopala družina Alič: prvič je na turnirju nastopila Tinkara in že prvič zabeležila tudi zmago. Špela in Gregor sta tokrat po dolgem času skupaj igrala mikse in si priigrala bron v kategoriji do 15 let. Bronasta je bila tudi Špela v singlih do 13 let.
Teden dni kasneje je na B turnirju Ian prikazal vrsto dobrih tekem – že v skupini je v napetih dvobojih ugnal Dina Belasa in Gašperja Krivca, nato zanesljivo nanizal nekaj zmag do finala in tam nazadnje v treh setih premagal še Matica Turineka. V skupini je zelo dobro začel tudi Žiga, ki pa je žal nato v četrtfinalu izgubil proti Gašperju Krivcu.
Na turnirju do 13 in 17 let smo tokrat kraljevali v dvojicah. Špela in Lina sta sicer eno tekmo izgubili, a k sreči ostale zmagali z dovolj dobrim rezultatom, da sta na koncu osvojili zlato. Ian in Tej pa sta do zlata prišla skoraj neogroženo – medtem ko je več nevarnih nasprotnikov izgubilo v treh setih, sta onadva mirno zmagovala v dveh in si nista privoščila niti enega podaljška. V finalu sta v dveh setih ugnala Lesničarja in Lonzariča in se tako maščevala za marsikateri dosedanji poraz. Seveda bi prav vsak izmed naših igralcev znal povedati tudi kako o razočaranju na tem turnirju. V singlih smo namreč ostali kar daleč od zlatih medalj. Pa vendar, prav nobene izmed tekem nismo izgubili brez dobrega boja, tako da s kvaliteto igre in pripravljenostjo ne moremo biti nezadovoljni, za zmage pa bo v sezoni vsekakor še dovolj časa.

   

 

rezultati

 

Medvode, 30. 5. 2015: Medvode so gostile zadnjo veliko letošnjo badmintonsko prireditev, na kateri so se zbrali tako najmlajši kot tudi najstarejši. Tekmovanje se je pričelo z mixi, kjer so si naša dekleta tokrat morala fante sposoditi pri drugih klubih. V kategoriji do 11 let je Špela zaigrala z Lendavčanom Anelom Hac Gyorkosom, ki je dokazal, da je trenutno najmočnejši igralec v tej kategoriji. Prikazala sta lepo igro in turnir zmagala skorajda brez pravih težav. Veliko bolj napete so bile tekme do 15 let - Mia je s svojim partnerjem Jonom Kahvedžičem izgubila po napetem boju v prvem kolu, medtem ko sta Maruša in Anej Cizelj iz tekme v tekmo igrala bolje. Po dokaj neprepričljivem začetku sta namreč v polfinalu zaigrala izvrstno in presenetljivo premagala mariborsko dvojico Lesničar/Frank, dobro igro pa prikazala tudi kasneje v finalu. V singlih do 15 let se je v prvem kolu najprej ponovilo finale prejšnjega tedna. Isti nasprotnici, pa tudi zelo podoben rezultat - v tretjem setu je po naporni in napeti igri k sreči zopet slavila Maruša. Žal se zmage ni mogla veseliti tudi Mia. Po dobri igri proti Neži Frank ji je žal zmanjkalo moči v tretjem setu. Tudi drugo kolo za Marušo ni bilo dosti lažje, a vseeno je proti Nini Vrankar uspela zmagati v dveh setih. V polfinalu je potem kljub dobri igri klonila proti kasnejši zmagovalki Petri Polanc. V kategoriji do 11 let so bile medtem precej večje razlike - prve tekme so bile za Špelo zelo preproste, tako da se je do polfinala sprehodila. Tam se je srečala z večno nasprotnico Lino Pipan. Tokrat je Špela zaigrala zelo enakovredno, a žal ji zaključkov setov ni uspelo obrniti v svojo korist. Sledile so še ženske dvojice, kjer se je Maruša prepričljivo uvrstila v finale, a tam ni imela pravih možnosti. Špela je po drugi strani z Lino bila absolutna favoritka, a si je zmago tokrat morala pošteno prigarati - zmagali sta šele v podaljšku tretjega seta. Na turnirju do 15 let zaradi poškodbe žal ni mogel nastopiti Ian. K sreči si je že med letom nabral dovolj prednosti, da je postal končni zmagovalec lestvice. To pa še ni vse. V Medvodah so se to soboto odigrala še vsa preostala tekmovanja te sezone - na B turnirju je Žiga osvojil 5. mesto, imeli pa smo predstavnike tudi na veteranskem državnem prvenstvu - Mateja Remec je zmagala v mixu nad 45 let.

   

 

rezultati

 

Kungota, 23. 5. 2015: Pa smo dočakali letošnje državno prvenstvo do 13 in do 19 let. Že celo sezono je bilo jasno, da je Maruša ena glavnih kandidatk za zmago, četudi ji ni uspelo zmagati niti enega pokalnega turnirja. A državno prvenstvo je svoja zgodba in tokrat se je razpletla po naših željah. Pri dekletih do 13 let se je v boj najprej podala Špela, ki je pogumno napadla nekoliko poškodovano Nežo Frank. Premagati je sicer ni uspela, je pa povsem sesula njeno samozavest, tako da se je Maruša do finala praktično sprehodila. Tam jo je pričakala napeta tekma proti Nike Brajkovič. Nike je pokazala prepričljivo in borbeno igro, Maruša pa predvsem precej nervoze, ki se je kazala v metrskih avtih. K sreči je Marušina prednost v badmintonskem znanju vseeno zadostovala, videli smo kar nekaj zelo lepih pik in Maruša si je zmago priborila v zaključku tretjega seta. Napeto je bilo tudi pri fantih do 19 let. Medtem ko je imel Žiga že v prvem kolu drugega nosilca Cerkovnika, je Nejc kot tretji nosilec imel lepo priložnost, da osvoji svojo prvo medaljo na državnih prvenstvih. Kljub nekaj zapletom je zaigral samozavestno in prepričljivo zmagal obe tekmi do polfinala ter za zaključek odigral še napeto tekmo proti Mihi Ivaniču. Uspeh sta nadgradila z Žigo v dvojicah, kjer so bile solidne tekme med letom dovolj za položaj nosilcev in s tem za bronasto medaljo. Skupaj so naši štirje igralci osvojili kar 6 medalj, pričakovano sta v mixih do 13 let zmagala Maruša in Miha Masten, v ženskih dvojicah do 13 let pa je Maruša dosegla drugo, Špela pa tretje mesto.

   

 

rezultati

 

Merano, 3. 5. 2015: Ni lepšega kot Olimpijin spomladanski izlet v italijanski Merano. Odlična družba, prekrasni razgledi in napeto vzdušje v dvorani. Vsako leto uživamo, letos pa so tudi naši tekmovalci presegli vsa pričakovanja. Začelo se je že v petek, ko smo v celem dnevu singlov zmagali prav vse z izjemo ene tekme in prav vsi Olimpijini tekmovalci so se uvrstili v nadaljevanje turnirja. Pri tem je svojimi tekmami navdušil predvsem Žiga, ki je vse prevečkrat klonil že v skupini, tokrat pa je zaigral izvrstno in v napetih bojih premagal vse štiri nasprotnike. V soboto so bile na vrsti dvojice in čeprav smo bili tu nekaj manj prepričljivi, smo vseeno videli nekaj lepih zmag. Izkazal se je Gregor, ki je lepo zaigral s Tejem Kolarjem ter se v napetem zaključku tretjega seta z zmago proti avstrijskemu paru uvrstil v polfinale. Največja osmoljenka dneva je bila verjetno Špela, ki je v dvojicah požrtvovalno zaigrala s precej mlajšo in šibkejšo partnerico iz Avstrije. Po štirih napornih tekmah, izmed katerih se je le ena končala s porazom v zaključku tretjega seta, se je zaradi rezultatskega kroga v skupini morala zadovoljiti s šele tretjim mestom. Lepe predstave smo videli tudi v singlih, kjer pa so Gregor, Žiga in Mia po tesnih tekmah žal ostali brez polfinala. Kljub temu se je dan zaključil zelo veselo - kot edini od naših je Nejc v mixih dobil enakovredno (in za nameček še simpatično) partnerico, kar je več kot dobro izkoristil - po odlični igri in zmagi v tretjem setu se je uvrstil v nedeljski finale. V nedeljo pa je Nejc povsem zablestel. Začelo se je z mixom, kjer je svojo partnerko skozi napeto tekmo popeljal do zmage v podaljšku drugega seta. Tokrat je bil Nejc očitno zares v psihični formi za podaljške. Če mu kdo tega prej še ni verjel, se je prepričal v drugem setu polfinala v singlu, kjer je Nejc zaostajal s 15:20, a kljub temu set obrnil v svojo korist z 22:20. In če je bil moški finale singla skorajda preveč prepričljiv, smo se veselja ob zmagah v podaljških lahko dodobra naužili še v moških dvojicah, kjer sta se Žiga in Nejc po medli predstavi v prvem setu še pravočasno zbudila in tako drugi kot tudi tretji set zmagala z rezultatom 22:20. Nekoliko manj v soju žarometov smo lahko spremljali tudi ostale tekme. Špeli navkljub ogorčenemu boju ni uspelo premagati Line Pipan, prav tako sta se morali Maruša in Mia zadovoljiti s tretjim mestom v dvojicah do 13 let. Je pa zato Maruša po lepi predstavi v finale prišla praktično brez težav in tam spočita premagala svojo večno in tokrat zelo izmučeno nasprotnico Tajo.

   

 

rezultati U11 & U13

rezultati U15 & U17

Kungota, 8. 3. 2015: Na Donut cup v Kungoti smo tokrat bili priča celi vrsti odličnih predstav naših igralcev. Tekme v skupini so bile najbolj napete za Gregorja in Mio. Medtem ko smo se pri Gregorju žal morali sprijazniti s porazom v podaljšku, je bilo toliko več veselja pri Mii, ki je v treh setih najprej zmagala odločilno tekmo za preboj iz skupine, nato pa se je, ponovno v treh setih, oddolžila Zali Žuran za poraz na Olimpijinem turnirju in končala na odličnem petem mestu. V dvojicah sta bili z Zalo na isti strani mreže in morebitne zamere iz singla so bile očitno pozabljene, saj sta se z lepim bojem uvrstili v polfinale in si priigrali bronasto medaljo. Še korak naprej so naredili Špela, Maruša in Ian. Špela se je v singlih žal že v četrtfinalu zaletela v svojo partnerico Lino Pipan, ki je letos očitno nekoliko pretežka nasprotnica. So se pa v naš prid razpletle dvojice - Lina in Špela sta najprej izgubili v skupini, nato pa premagali zmagovalki druge skupine. V finalu sta se najprej lepo zahvalili Komanovi in Martinuševi, da sta izločili njuni nasprotnici iz skupine, in ju nato nič kaj vljudno premagali z visokim rezultatom, ki ni dopuščal nobenega dvoma. Podobno suvereni sta bili v finalu tudi Maruša in Taja v kategoriji do 15 let, ki sta čez cel turnir pluli rutinirano in brez vsakršnih preobratov. Bolj napeto je bilo v singlih - tu sta se Taja in Maruša zopet srečali med seboj, tokrat je bila po daljšem času boljša Maruša in s tem napovedala zabaven preostanek sezone. Žal ji je v finalu v zaključku tretjega seta zmanjkalo sreče za piko na i, a tudi nad drugim mestom se ne moremo pritoževati. Nekoliko nesrečen je turnir končal tudi Ian, ki je lepo in prepričljivo igral vlogo trenutno najboljšega slovenskega igralca do 15 let. Žal tega statusa ni hotel spoštovati prav njegov finalni tekmec, Hrvat Luka Ban. Čeprav sta se med seboj pomerila že v skupini, kjer je zmagal Ian, je bila finalna igra tekma zase, izkušnje iz prejšnje tekme pa je žal bolje uspel unovčiti Hrvat.

   

Medvode, 1. 3. 2015: Na predzadnjem dnevu lige smo se utrdili na tretjem mestu v skupini. S 4:1 smo zopet zanesljivo premagali Branik, v ostalih tekmah pa se je izkazal predvsem Nejc, ki je zmagal vse single – premagal je tudi Aljaža Roškarja in Aljošo Turka. Naslednjič nas čaka težak bolj za peto mesto.

Tu so rezultati predzadnjega ligaškega dne.

    

rezultati

 

Ljubljana, 7. 2. 2015: Letošnji turnir na Krimu je bil zopet izjemno zanimiv in z veseljem lahko rečemo, da so igralci našega kluba igrali pomembne vloge. Pri dekletih do 13 let smo začeli z zlato medaljo v dvojicah, kjer nam je veselje žal kalilo dejstvo, da pravih nasprotnic za Tajo in Marušo sploh ni bilo. Napeta je bila edino tekma za drugo mesto, v kateri sta se Špela in njena partnerica Lina žal morali sprijazniti z bronom. Singli so bili precej bolj napeti. Najprej smo žal morali opazovati razočaranje Mie, ki je po treh zaključnih žogah v drugem setu nato v tretjem setu zmago morala prepustiti Žuranovi. Da bi si zmago zaslužila, je jezna Mia dokazovala v svoji naslednji tekmi proti sicer precej boljši Taji Pipan. Samo upamo lahko, da bo Miina jeza trajala do naslednjega turnirja - s tako predstavo bi premagala marsikatero drugo nasprotnico. Špela je s skupino opravila bolj suvereno, nato pa v četrtfinalu po napeti tekmi morala priznati premoč Lini Pipan. Maruša je po začetnih težavah zanesljivo igrala do finala, tam jo je zopet čakala tekma proti Taji Pipan. Začelo se je z medlo, prestrašeno in počasno igro. K sreči se je Maruša v drugem setu prebudila, vsaj malo pokazala zobe in zmagala v napetem zaključku. In ko smo že pričakovali zanimiv tretji set, se je Maruša zopet odločila, da je Taja boljša in ji tretji set skorajda podarila. A do državnega prvenstva je še dovolj daleč, da lahko upamo na bolj pogumno predstavo. Medtem ko so bile medalje naših deklet do 13 let bolj ali manj vnaprej pričakovane, je bilo toliko bolj zanimivo pri fantih do 19 let. Nastopili so vsi trije naši, tudi Ian, ki sicer letos še igra do 15 let. In dokazali so, da imamo končno spet solidno ekipo treh fantov, ki lahko premagajo marsikoga. Začelo se je z dvojicami, kjer sta Žiga in Nejc prvič osvojila medaljo - v lepi tekmi sta po izgubljenem prvem setu dokaj zanesljivo zmagala drugega in tretjega proti Mikliču in Zalarju in si zasluženo priigrala bron. Dobre predstave so se nadaljevale v singlih. Nejc sicer zopet ni uspel prestrašiti Cerkovnika, a je z lepima zmagama proti Mikliču in Hermanu pokazal, da je zanesljivo tik pod vrhom v tej kategoriji. Ian in Žiga sta po začetnih porazih napadala 9. mesto. Oba sta najprej zabeležila lepi zmagi - Žiga proti Šuštarju, Ian pa proti Gašperju Krivcu, nato pa sta se pomerila med seboj. Po napornih in prav nič vnaprej odločenih treh setih je na koncu slavil Žiga. Ian je za konec svojo jezo stresel nad partnerjem Tejem, Žigi pa žal ni uspel zbrati koncentracije za lep zaključek - v podaljšku tretjega seta je klonil proti Urbanu Kolencu. Tekmovanje je teklo zelo gladko, naša organizacijska skupina staršev je delovala usklajeno in učinkovito. Zopet smo se cel dan lahko sladkali s Simoninimi kolački, vseh 149 je zmanjkalo še pred koncem popoldneva. Izkazali smo se tudi z bogatimi praktičnimi nagradami - vsi dobitniki so bili prijetno presenečeni, saj se morajo tudi zmagovalci na tekmovanjih te kategorije vse prepogosto zadovoljiti le z medaljami.

   rezultati

Ljubljana, 10. 1. 2015: Že nekaj časa smo napovedovali in čakali, končno pa se je le potrdilo - Ian je zmagal na drugem turnirju do 15 let, še več, zmaga je bila zelo zanesljiva. Edini set je oddal v polfinalni tekmi proti neugodnemu Smrkolju, a še tu se je v preostalih setih maščeval z visokim rezultatom. Zelo uspešni smo bili tudi v ostalih kategorijah - Špela je ugnala Anjo Jordan, nasprotnico, ki ji je že vse prevečkrat zaprla pot do vidnejših uspehov, klonila je šele v finalu proti Lini Pipan. Lep uspeh je zaokrožila s četrtim mestom v mešanih dvojicah - glede na to, da sta z Domnom nastopila prvič, je to vsekakor dober obet. Domen je dobro zaigral tudi pri posameznikih, čeprav so bili rezultati precej nenavadni – iz skupine se sicer ni uspel prebiti, je pa premagal kasnejšega zmagovalca, Maja Babnika. Hkrati z mladinskimi kategorijami je potekal tudi B turnir, kjer nas je skoraj navdušil Nejc. Skoraj, saj je odlično igral prvi set proti kasnejšemu zmagovalcu Cerkovniku, a se žal nato odločil, da to povsem zadostuje. K sreči je bil sam do sebe bolj zahteven v preostalih tekmah - zanesljivo je zmagal vse preostale dvoboje in zaključil na devetem mestu.

   

Ljubljana, december 2014: Končuje se prvi del sezone in nanizali smo nekaj odličnih uspehov. Nejc je bil šesti na A turnirju, Ian finalist in najboljši Slovenec na dveh mednarodnih turnirjih, Maruša in Špela zmagujeta dvojice na državnem nivoju, ekipa se je uvrstila v osmerico slovenske lige.
 

Očitno precej po zaslugi Božičkov na levi, ki sta vmes sicer že malo zrasla (v uspehe pa še trdno verjameta) ...

   rezultati (Youth)

rezultati (Junior)

Mirna, 19. 10. 2014: Turnir na Mirni je bil v precejšnji meri ponovitev tistega iz Poreča, le da je nastopilo še nekaj več držav. Kot običajno je bilo še najmanj tujk v kategoriji do 11 let - Špela je zanesljivo premagala vse Slovenke, ki so ji prišle na pot, in nazadnje v polfinalu izgubila proti Čehinji Kohoutovi. Marušin turnir do 13 let je bil že precej bolj mednaroden - v skupini je premagala starejšo sestro Špeline polfinalne nasprotnice in Hrvatico Doko, nato pa v četrtfinalu po napetih petih setih še Madžarko Deak. Žal se je nato ustavilo v polfinalu, saj proti kasnejši zmagovalki Mariji Sudimac iz Srbije Maruša ni uspela prikazati resnejšega odpora. Zgodba se je ponovila tudi v dvojicah s Tajo - najprej lepe in zanesljive zmage, nato pa v finalu gladek poraz proti Misir-Sudimac. Največ težkih tekem izmed vseh naših pa je zagotovo odigral Ian. V skupini je kljub tesnim tekmam uspel odpraviti vse tri nasprotnike brez oddanega seta, sledila je pomembna zmaga proti Hrvatu Ivčeviću, nato pa še presenetljivo gladka zmaga proti prvemu nosilcu, Avstrijcu Maczejki. S tem se je Ian uvrstil v polfinale, kar je čudovit uspeh, sploh če omenimo, da se nobeden od ostalih Slovencev v tej kategoriji ni uspel uvrstiti niti med šestnajsterico. V polfinalu se je Ianova zgodba žal končala, v nedeljo se je zbudil nekoliko bolan in tako kljub lepi igri ni uspel resneje ogroziti Čeha Siegla. V primerjavi z mladimi kategorijami na turnirju do 19 let tako bleščečih rezultatov žal ne zmoremo, smo bili pa kljub temu zelo zadovoljni z Nejčevo zmago v prvem kolu - v treh setih je zanesljivo odpravil Čeha Hurto.

   rezultati

Ljubljana, 12. 10. 2014: Na prvem turnirju do 15 let smo veliko pričakovali predvsem od Iana. Lansko leto sicer ni osvajal medalj, je pa redno premagoval igralce svojega letnika. Letos v kategoriji do 15 let nastopa zadnjič in že na prvem turnirju je jasno pokazal, da bo krojil sam vrh. Tokrat se je izkazal s suvereno igro do polfinala in nato z lepo in prepričljivo zmago proti drugemu nosilcu, Klemnu Lesničarju. Manj uspešen je bil le v finalu, kjer ni uspel resneje ogroziti Aneja Cizlja. A sezona bo še dolga in zanimiva. Podobna zgodba se je ponovila v dvojicah, kjer sta s Tejem najprej prepričljivo zmagovala, nato pa v finalu enako prepričljivo izgubila proti Lesničarju in Cizlju. Pri dekletih je na turnirju do 15 let tokrat prvič nastopila Maruša, ki sicer še vedno lahko nastopa kategorijo nižje. Kljub temu kakega strahu in spoštovanja v njeni igri ni bilo zaznati - najprej je odpravila Nike Brajkovič, nato pa v polfinalu še Teo Forsthuber. Za finalno tekmo ji je zaenkrat še zmanjkalo znanja in moči. Še bolje je šlo Maruši v dvojicah - skupaj s Tajo Pipan iz Medvod sta zmagali tudi finalno tekmo in tako svojim starejšim nasprotnicam pokazali, kako badminton igrajo dvanajstletnice.

   rezultati (Junior)

rezultati (Youth)

Poreč, 5. 10. 2014: Prijetni jesenski termin nas je letos zvabil v Poreč. V kategoriji do 19 let se je namreč odvijal Croatian Junior International, tekmovanje, ki šteje za evropsko mladinsko lestvico. Nastopila sta Žiga in Nejc, ki sta se dobro odrezala predvsem v moških dvojicah, kjer sta se po lepi igri uvrstila med šestnajsterico. Tudi v drugih disciplinah je bila igra solidna, a uspehov žal ni bilo. Bolje je šlo njunim mlajšim klubskim kolegom, ki so se pomerili na manj prestižnem, a zato ne dosti manj močnem tekmovanju v mlajših kategorijah. Predvsem sta navdušili dekleti, Maruša in Mia, ki sta z lepo igro in brez prehudih pretresov osvojili lovoriko v ženskih dvojicah. Maruša je zelo lepo igro prikazala tudi pri posameznicah, kjer je v finalni igri nekaj časa tudi vodila, a na koncu utrujena ostala le pri večih lepih točkah. Zmagovalka, Hrvatica Ira Misir, tako ostaja cilj za prihodnje turnirje. Svojo zbirko medalj je Maruša dopolnila s srebrom v miksih z Miho Mastenom v kategoriji do 13 let. Verjeli ali ne, Maruša je tokrat nastopila kar v štirih kategorijah, v mešanih dvojicah do 15 let sta poizkusila še v paru z Ianom. Žal se je tam zgodba končala zelo hitro, že v prvem kolu sta naletela na kasnejše zmagovalce. Žreb tokrat tudi sicer ni bil na Ianovi strani, v singlih je v skupini naletel na drugega nosilca, Bolgara Gargova, za las izgubil v tretjem setu, nato pa v skupini tudi ostal, saj je napredoval le zmagovalec. Podobno se mu je godilo tudi v dvojicah, po uvodni zmagi sta s Tejem naletela na prve nosilce in se s tekmovanja poslovila z rezultatom 24:26. Pa sicer? V Poreču je kar mrgolelo slovenskih badmintonskih družin, ki so tekmovanje združile s prijetnim vikendom na morju. In sonce ni zatajilo ...

   rezultati

Mirna, 14. 6. 2014: Zadnje letošnje državno prvenstvo je bilo tisto, ki smo ga pričakovali z največjimi upi. Po zmagi Maruše na zadnjem pokalnem turnirju so apetiti vsekakor narasli. Začelo se je z mixi, kjer je Maruša igrala z Anejem Cizljem. Po nekaj lepih in prepričljivih zmagah se je žal zapletlo v finalu, kjer sta nasprotnika igrala kar »moške« dvojice. To je naš dokaj neuigrani par docela zmedlo in prvi set smo izgubili v podaljšku. Po bistveno bolj prepričljivem drugem setu nas je čakal še izredno napet tretji. Tekma je bila izjemno izenačena in je potekala v izvrstnem vzdušju, a na koncu sta slavila nasprotnika. Turnir se je nadaljeval s singli, kjer je Maruša imela izvrsten žreb, ki ga je bilo seveda potrebno upravičiti. To pa nikoli ni preprosto in polfinalna tekma ni bila preveč lepa na pogled. A to niti ni pomembno – v bitki z živci je zmagala Maruša in se prebila v finale. Prvi set finala je bil paša za (Olimpijine) oči, a veselje se je končalo že kmalu po začetku drugega seta. Maruša je začela premalo odločno in prehitro izgubila stik z nasprotnico. Nato je sledilo lovljenje, ki pa se je žal začelo prepozno. Žal tudi v tretjem setu Maruša ni zmogla tiste svoje zares dobre igre. Videli smo nekaj izvrstnih pik, a za zmago je bilo tokrat premalo. Pozno popoldne so se nato pričele še dvojice. Te nam nekako ne grejo, utrujenost Maruše tudi ni dodatno koristila. Napol klubska zmaga proti Špeli je bilo vse, kar nam je uspelo, dekleti sta se morali zadovoljiti z bronasto medaljo. Pa še nekaj številk za zaključek: letos imamo tri družine z medaljami z državnih prvenstev. Pri Vračarjih in Aličih sta za medalje zadolženi punci, Špela je osvojila dva brona in eno srebro, Maruša pa dve srebri in en bron. Žiga in Gregor žal nista priigrala ničesar. Nasprotno so pri Spillerjih bolj izenačeni – tako Mia kot Ian sta sezono zaključila s po eno bronasto medaljo, oba sta jih prejela v dvojicah. Na končni lestvici je na odličnem drugem mestu končala Maruša, Špela je zaključila kot tretja v dvojicah. In kje smo bili prvi? Zmagali smo v povprečnem številu točk naših deklet v kategoriji do 13 let – Maruša, Mia in Špela so bile prepričljivo najboljše.

   rezultati

Kungota, 17. 5. 2014: Špela Alič je na državnem prvenstvu do 11 let osvojila kar tri medalje – dve bronasti in eno srebrno. Kot tretja nosilka pri posameznicah je najprej zanesljivo izločila domačinko Nino Mali, nato pa po lepi igri izgubila proti kasnejši zmagovalki Zoji Novak, ki je letos v tej kategoriji razred zase. V mešanih dvojicah je Špela nastopila z Nikom Zupančičem z Mirne, bila sta druga nosilca. Navkljub začetni neuigranosti sta prvo tekmo suvereno zmagala, žal pa nato za las izgubila v polfinalu. Srebrno medaljo pa smo zato dočakali v dvojicah. Tu je Špela nastopala z Lino Pipan in čeprav je bil prvi polfinalni set zelo napet, nasprotnicama nista pustili presenečenja. Medtem ko je Špela izpolnila vsa pričakovanja, žal ne moremo istega trditi tudi za fanta v kategoriji do 19 let, saj v tej kategoriji vidnejših uspehov ni bilo. Žiga se še vedno bori s poškodbo, pa tudi žreb bi lahko bil lažji. Pri Nejcu pa izgovor še iščemo – Aljaž Ferk je bil verjetno zanj najugodnejši tekmec, a tega tudi tokrat ni uspel izkoristiti, še več, nasprotniku ni uspel iztrgati niti seta.

   rezultati

 

Merano, 4. 5. 2014: Letos je v Merano potovalo 6 igralcev – dva Spillerja, dva Aliča in dva Vračarja in vsaka družina se je vrnila z vsaj dvema medaljama. Ian je v kategoriji do 15 let igral prvič, a kljub temu suvereno premagoval nasprotnike vse do polfinala. Tam ga je pričakal kasnejši zmagovalec, Mohamed Elseoud iz Katarja, ki je bil povsem razred zase na celotnem turnirju. Velik, močan in tehnično odličen se je poigral s prav vsemi igralci in Ian žal ni bil izjema. Nekoliko manj navdušujočo igro je Ian prikazal v dvojicah s Tejem Kolarjem, saj bi se v tej disciplini dalo iztržiti tudi več kot bronasto medaljo. Pri dekletih do 13 let smo imeli dve predstavnici – Marušo in Mio. Videli smo nekaj lepih tekem, a vse skupaj je zaključila Avstrijka Kremmel, ki je Mio izločila takoj po prihodu iz skupine, Marušo pa v polfinalu. Z bronasto medaljo smo se morali zadovoljiti tudi v dvojicah, ki nekako še čakajo na svoj čas. Najvišjo uvrstitev pa smo zopet dosegli v kategoriji do 11 let – Špela je po bronu pri posameznicah osvojila še srebro v dvojicah. Edina igralca brez medalje sta tako ostala Gregor v kategoriji do 13 (po nekaj lepih tekmah se je uspel prebiti iz skupine) in Žiga v kategoriji do 19 let, kjer je pokazal sicer kar nekaj lepih točk, a vidnejšega uspeha tudi zaradi poškodbe mišice ni uspel doseči.

   rezultati

Ljubljana, 26. 4. 2014: Maruša Vračar je po dveh zaporednih četrtih mestih na turnirjih do 13 let navdušila na turnirju na Konexu. Po zanesljivi igri v skupini se je v polfinalu pomerila z Julijo Kolenc in s prepričljivo igro tesno osvojila prvi set. V drugem je kazalo slabše, saj je bila Maruša že precej utrujena, a ji je pomagala kar nasprotnica sama. Naredila je namreč nekaj nepotrebnih napak zapored in to je Maruši vlilo zaupanje, da lahko zmaga že kar v drugem setu. Končni rezultat je bil 21:19 in 21:18 za Marušo. V finalu proti Taji Pipan je sledila še ena razburljiva zgodba. Prvi set je Maruša le pobirala žogice – bila je utrujena in ni verjela v to, da bi lahko premagala Tajo, ki v njeni kategoriji kraljuje že vrsto let. V drugem setu je nekoliko spremenjena taktika pomagala, da je Maruša začutila, da Taja ni nepremagljiva. In kar je bilo še bolje – to je začutila tudi Taja in nervoza se je preselila na drugo stran mreže. Maruša je odigrala zanesljivo in pametno ter nasprotnico čedalje bolj stiskala v kot. V tretjem setu je Taja že povsem obupala in razočarana je morala priznati svoj prvi poraz proti Maruši. Ob Marušinem uspehu seveda tudi ostali igralci Olimpije niso hoteli razočarati – Ian je izkoristil okrnjeno konkurenco do 17 let in osvojil odlično peto mesto, Gregor je bil tretji v dvojicah do 13 let, prav tako pa sta bili v dvojicah tretji tudi Maruša in Mia.

   rezultati

Mirna, 30. 3. 2014: Ian Spiller je odlično sezono kronal z uvrstitvijo na državnem prvenstvu v kategoriji do 15 let, kjer je v dvojicah s Tejem Kolarjem (BK Medvode) zasedel 3. mesto. Letošnja sezona je za Iana pomenila preboj tik pod slovenski vrh v kategoriji do 15 let. Čeprav je to njegova prva sezona v tej kategoriji, je uspel premagati že skoraj vse igralce, povsem nedosegljiva ostajata le še Domen Laznik in Urban Kolenc. Na letošnjih pokalnih turnirjih je dvakrat osvojil šesto, enkrat pa sedmo mesto, kar pomeni precejšen napredek, saj se lani v kategoriji do 13 let niti enkrat ni uspel prebiti med prvo osmerico. Osvojil je tudi svoj prvi turnir – BIT open v kategoriji do 16 let. Dobra igra se mu je obrestovala tudi v dvojicah, kjer je s Tejem Kolarjem dobil enakovrednega partnerja in bronasta medalja skorajda ni bila vprašljiva. Upamo, da bo Ian ob dobrem treningu čez poletje svoj novi položaj ohranil in še izboljšal ter tako v naslednji sezoni v svoji kategoriji krojil slovenski vrh.

   
rezultati

 

Ljubljana, 26. 1. 2014: Zopet smo bili najuspešnejši pri dekletih do 13 let, tokrat se je poleg Maruše in Mie iz skupine uvrstila tudi Špela Alič. Pri tem je bila najuspešnejša Maruša, ki je v skupini zmagala in tako imela za v četrtfinale nekoliko lažjo tekmico. No, stvari ne gredo nikoli tako gladko, kot izgledajo na papirju – Maruša se je v polfinale uvrstila po prvovrstnem trilerju z rezultatom 27:25. Po pričakovanem porazu v polfinalu je nato žal izgubila tudi tekmo za tretje mesto, a vseeno zabeležila najboljši rezultat do sedaj v tej starostni kategoriji. Pri fantih do 13 let smo tokrat imeli tri predstavnike, Bor in Mark sta nastopila prvič in se pogumno borila, a zmage žal še nista uspela zabeležiti. Žal se je tudi Gregor ustavil že v skupini, prav tako se nismo uspeli dokopati do vidnejših rezultatov v mešanih dvojicah, kjer sta se Maruša in Gregor sicer uspela uvrstiti v četrtfinale, a sta potem takoj klonila proti kasnejšim zmagovalcem. V kategoriji do 19 let nas je navdušil Nejc, ki je po uvodni zmagi proti Zalarju premagal Pungerčarja z Mirne, nato pa še resno ogrozil Ivaniča, proti kateremu se je vdal šele v zaključku tretjega seta. Žal mu je nato zmanjkalo moči, v podaljšku tretjega seta je izgubil proti Ferku, nato pa še proti Skoku in tekmovanje zaključil na osmem mestu. Z nekoliko manj žara je igral Žiga, ki pa je poleg nekaj porazov, ki jih ne bomo omenjali, zabeležil lepi zmagi proti Schwarzmannu in Jurci.

   
rezultati

 

Medvode, 25. 5. 2013: V soboto, 25.5., je v Medvodah potekalo državno prvenstvo v za naš klub najzanimivejših kategorijah. V konkurenci do 17 let smo imeli dva predstavnika – Nejca in Žigo. Nejc je prvo kolo preskočil brez težav, nato pa naletel na Cerkovnika iz Medvod. Prvi set je odigral odlično, vodil igro in nasprotnika pustil brez pravega orožja. Žal se je v nadaljevanju ustrašil zmage in drugi set odigral le še povprečno, nato pa v tretjem setu zmago praktično podaril. Podobno nenavdušujoče je odigral tudi Žiga, ki se je v igri prav tako podredil nasprotniku in se zares začel boriti šele, ko je bilo vse že izgubljeno. Vtisa nista uspela popraviti niti v dvojicah, tako da bo za kak preboj naprej očitno potrebno počakati naslednjo sezono. V skupini do 11 let sta naši orožji predstavljali Maruša in Mia. Začela je Maruša, ki je v mixu s Trojanškom (Medvode) z nekaj truda preskočila prvo oviro ter se nato brez pravih možnosti za kaj več ustavila v polfinalu. V singlih sta obe z Mio začeli dobro, Mia je nato žal izgubila proti Zoji Novak, medtem ko se je Maruša suvereno prebila v polfinale, nato pa izgubila proti Taji Pipan. Zadnja disciplina so bile dvojice, kjer sta punci še tretjič nastopili v polfinalu, a tudi tu nista našli orožja za preboj naprej. In povzetek? Z igro tokrat naši niso navdušili, osvojili smo le tri pričakovane bronaste medalje. A dejstvo, da so v tej kategoriji tri bronaste medalje povsem pričakovane, navsezadnje tudi ni tako slabo ...

    

rezultati

galerija slik

Merano, 5. 5. 2013: Po lanskih uspehih v čudovitem mestecu Meranu letos ni bilo dvoma o ponovnem nastopu. Tokrat je ekipa štela 5 igralcev, skupaj s trenerjema in starši pa je odpravo sestavljalo kar 15 oseb. Kot smo se letos že navadili, sta najbolj navdušili dekleti do 11 let. Maruša ni oddala niti seta, najtežjo tekmico pa je našla prav v klubski kolegici Mii, s katero sta se spopadli v polfinalu. Finale je bil nato bolj dvoboj z živci kot z nasprotnico, a Maruša je bila premočna, da bi jo italijanka Puffova lahko resneje ogrozila. Žal v dvojicah v tej kategoriji ni bilo dovolj nasprotnic, da bi zmaga lahko predstavljala izziv, a pokala se kljub temu nismo branili. V kategoriji do 13 let je nastopil Ian, ki se je tokrat zares izkazal. Suvereno je odpravljal enega igralca za drugim in se ustavil šele v polfinalu, kjer ga je pričakal hrvat Cvijanović. Temu je Ian iz spoštovanja prvi set bolj kot ne podaril, nato pa v drugem setu le zbral pogum, prikazal odlično igro in večino seta vodil. Žal je na koncu malo zmanjkalo, tako da tretjega seta nismo videli, a Ian je dokazal drugim in predvsem sebi, da se lahko kosa tudi s takimi igralci. Uspeh je še poudaril v dvojicah, kjer sta z Avstrijcem Helmom osvojila srebrno medaljo. Po lanskem uspehu smo veliko pričakovali tudi od Nejca in Žige v kategoriji do 17 let. Žal se je Nejc tega bremena v singlu predobro zavedal in se po nekaj dobrih igrah poslovil v četrtfinalu, kjer je navkljub izenačeni igri ob koncu obeh setov Italijanu Stockerju kar prostovoljno priznal premoč. Podobno je bilo tudi v dvojicah – potem ko se jima polfinale navkljub neprepričljivi igri ni uspelo izmuzniti, sta se z bronom kar prehitro zadovoljila in finale prepustila kasnejšima zmagovalcema Osele/Strobl.

   rezultati


 

Ljubljana, 19. 1. 2013: Tudi na drugem letošnjem turnirju do 11 let sta naši dekleti, Mia Spiller in Maruša Vračar, dokazali, da brez njiju ne morejo miniti odločilni boji. Tokrat sta priigrali kar dve medalji – eno bronasto in eno srebrno. V singlih je bilo napeto že v skupinah (iz vsake skupine sta vodili prvi dve mesti), saj so dekleta premagovala druga drugo brez pravega reda. Na koncu so si po številu zmag v obeh skupinah po tri dekleta delila drugo mesto in odločale so posamezne točke. Marušo je pretirana prijaznost proti nasprotnicam zaustavila v skupini, medtem ko je »bolj neizprosna« Mia napredovala v četrtfinale. A tam drame še zdaleč ni bilo konec – najprej je zmagala težko tekmo za v polfinale, nato pokazala dostojen upor proti kasnejši zmagovalki in nazadnje še našla moči, da je v izenačeni tekmi za tretje mesto osvojila medaljo. Dneva pa še zdaleč ni bilo konec tudi za Marušo, ki je svoje znanje pokazala še v mešanih dvojicah z Maticom Trojanškom iz Medvod. Že od prve tekme dalje sta igrala kot uigran par in zmage so se vrstile celo popoldne. Končno srebro je bilo zares zasluženo, pa tudi od zmage ju je ločilo le malo sreče. Čestitke obema dekletoma – zdaj pa resno nazaj na trening, da bomo medalje lahko osvajali tudi na državnem prvenstvu!

Vzporedno se je odvijal 3. A turnir, katerega pa se žal, čeprav se bliža državno prvenstvo, niso udeležili najboljši. Pri moških je brez težav zmagal Alen Roj (Kungota), pri ženskah pa smo videli nekaj zelo izenačenih tekem z dolgimi podaljški. Na koncu je bila najboljša Koncutova (Lendava). V moških dvojicah sta slavila Bajuk/Šemrov (Mirna), v ženskih Koncut/Magyar (Lendava), v mešanih pa ponovno Koncutova, tokrat z Omerzujem (Medvode).

   


 

Medvode, 13. 1. 2013: Začele so se odvijati tekme slovenske lige, letos tudi z Olimpijino ekipo. Uvodni boji so bili naporni, a z nekaj lepimi zmagami. Letos se je po dolgem času ligi pridružila tudi ekipa našega kluba. Povezali smo naše veterane, rekreativce in mladince, jih obogatili z Ano Kovač in nastala je raznolika ekipa, ki sicer ne meri na play-off, a vseeno lahko tu pa tam koga preseneti. Za začetek je bilo kar naporno, pa tudi v naslednjih mesecih nas čaka še veliko zanimivih tekem.

Ekipa Olimpije nastopa v kvalifikacijski skupini A.

Seznam ekip in tekmovalcev je na spletni strani BZS.

   rezultati

galerija slik
 

Ljubljana, 13. 10. 2012: V dvorani Krim smo zopet organizirali tekmovanje za slovensko jakostno lestvico, tokrat za skupini do 11. in do 17. let. Odziv je bil množičen, kar 74 nastopajočih, tako da so se tekme vrstile vse do večera.
Olimpija si je tokrat prislužila bronasto medaljo - prepričljivo sta jo osvojili Mia Spiller in Maruša Vračar v skupini do 11 let. Malce manj sreče je bilo pri igrah posamezno - obe dekleti sta bili tretji v svoji skupini, Maruša je možnost za napredovanje izgubila šele v podaljšku.
Podobno se je godilo tudi fantoma v skupini do 17 let - v dvojicah sta Žiga Vračar in Nejc Zaviršek napredovanje v polfinale zapravila šele v tretjem setu, pa tudi z igro posamezno tokrat nista ravno navdušila.
Pa sicer? Tekmovanje je potekalo hitro in gladko, ogromno so pomagali starši, najbolj prijetno smo vse prisotne presenetili s kolački - bilo jih je dovolj za vse tekmovalce, trenerje in starše, pa še za repete je ostalo. No, pa tudi nagrade za najboljše niso bile od muh - zares se je izkazal glavni sponzor Porsche Slovenija, pa še Mladinska knjiga je kapnila kako malenkost v vsako vrečko.

   rezultati

galerija slik
 

Merano, 30. 4. 2012: Zadnji konec tedna v aprilu je v italijanskem mestu Merano potekalo že tradicionalno, dvajseto, mladinsko mednarodno prvenstvo FZ Forza Meraner Frühling. Udeležilo se ga je rekordno število igralcev, saj je nastopilo preko 250 tekmovalcev iz osmih držav. Tekmovanja so se, poleg sicer maloštevilčne slovenske ekipe, udeležili še predstavniki Avstrije, Nemčije, Slovaške, Češke, Hrvaške, Švice in Italije. Od slovenskih klubov se je za udeležbo na tekmovanju tokrat odločila le BK Olimpija, ki je imela v ognju tri igralce. Najmlajša tekmovalka iz Olimpijinega gnezda, Maruša Vračar, je nastopila v kategoriji do 11 let. Igrala je med posameznicami in v dvojicah v navezi z Nemko Dörflerjevo. Maruši se sicer med posameznicami ni posrečil preboj iz tekmovalne skupine, je pa zato odlično prestala mednarodni krst v igri dvojic, saj sta z Dörflerjevo osvojili tretje mesto in s tem bronasto medaljo za Olimpijo in za Slovenijo. Poleg Maruše sta na tekmovanju v kategoriji do 17 let nastopila tudi Marušin brat Žiga Vračar in Nejc Zaviršek. Tudi fanta sta zablestela že v igri dvojic, kjer sta osvojila tretje mesto in tako že drugo bronasto medaljo. Piko na i pa je med posamezniki postavil Nejc, ki je igral zares vrhunsko, se prebil iz tekmovalne skupine in nastopil v glavnem tekmovanju. Tam se je prebil vse do polfinala, kjer pa je njegov pohod ustavil Avstrijec Seiwald. Vse čestitke našim igralcem za odlične nastope in osvojene medalje. Sicer pa naše igralce že ta konec tedna čaka novo tekmovanje, tokrat v Medvodah na mednarodnem turnirju Forza Cup. Želimo jim veliko sreče in športnih uspehov na prihajajočih domačih in tujih tekmovanjih.

   rezultati

 

galerija slik
 

Ljubljana, 21. 1. 2012: Po nekajletnem premoru je BK Olimpija ponovno prevzela organizacijo turnirja za slovensko badmintonsko lestvico. Gostili smo turnir do 13 in do 17 let. Kljub temu, da so bili nekateri zaradi velikega števila prijavljenih skeptični glede poteka tekmovanja, je bil turnir po organizacijski plati odlično izpeljan, saj so si tekme hitro sledile ena za drugo, igrišča pa so bila ves čas polna. Povrh vsega je bila dvorana zelo topla, kar je bilo dobro za ogretost tekmovalcev in zelo prijetno za spremljevalce. Nastopilo je 82 igralcev iz različnih slovenskih in hrvaških klubov. Tudi naš klub je imel v ognju tri igralce. V kategoriji do 13 let je barve našega kluba branil Ian Spiller. Ian je padel v zelo težko kvalifikacijsko skupino in se z vsemi močmi upiral nasprotnikom, vendar pa iz skupine žal ni uspel napredovati. Vendar pa je Ian nastopal proti igralcem, ki od njega trenirajo že precej dlje, tako da si za svoj nastop zasluži vse čestitke. V kategoriji do 17 let pa smo imeli v igri naša dva že uveljavljena igralca Nejca Zavirška in Žigo Vračarja. Nejc je opravičil vlogo favorita v svoji tekmovalni skupini in se prebil v glavno tekmovanje, kjer je osmini finala naletel na razigranega Juršiča iz Kungote, katerega pa žal ni uspel resneje ogroziti. Žiga je v svoji tekmovalni skupini naletel na premočne nasprotnike, tako da žal ni uspel napredovati in tako poseči po vidnejši uvrstitvi. Vsekakor si vsi naši trije fantje zaslužijo čestitke za borbenost in prikazano igro. Vsi trije naši držijo stik s sotekmovalci, vendar pa bo treba vložiti še veliko truda na treningih, da bodo posegli po najvišjih mestih, zato kar veselo na delo. Na koncu bi se radi še posebej zahvalili marljivim staršem naših članov za vso pomoč na tekmovanju, saj brez njih ne bi šlo. Glede na to, da imamo v klubu še precej takšnih, ki na tekmovanju niso nastopili, pa vsi upamo in si želimo, da bi se našim trem fantom na tekmah čim prej pridružil še kakšen igralec našega kluba.

   
   

Za ogled ostalih novic pokukajte v ARHIV!

 

|   Domov   |   Novice   |   Obvestila   |   Igralci  |   Trenerji   |   O klubu   |   Povezave   |    E-mail   |  
© Badmintonski klub Olimpija - Zelena pot 5, 1000 Ljubljana, Slovenija
telefon: 041 616 479 (Danče Pohar, predsednik)
zadnja sprememba: 29.5.2018